Cercetare pentru hrănirea unei populații globale în continuă creștere

Hrănirea populației globale în continuă creștere este una dintre cele mai importante provocări cu care se confruntă lumea actuală. Până în anul 2050 planeta noastră va găzdui mai mult de nouă miliarde de oameni. Cu toate acestea, suprafața de teren agricol disponibil este în continuă scădere din cauza urbanizării tot mai mari, a nivelurilor mai ridicate de salinitate și a eroziunii solului. Totodată, condițiile meteorologice extreme precum seceta și inundațiile influențează negativ cantitatea și calitatea recoltelor. Bayer se află pe primul loc în România între cele mai mari companii inovatoare din domeniul agricol și ne propunem să contribuim la construirea unei economii agricole mai productive.

Creşterea necesarului de hrană

Cercetare în sectoare prioritare

 

 

Creşterea productivităţii culturilor

Wheat

Stresul afectează atât plantele cât și oamenii. Iar nivelurile de stres sunt în creștere, pe măsură ce modificările climatice testează capacitatea plantelor de supraviețuire la secetă, inundații și fluctuații de temperatură.

Oricât de mult ne-am dori, nu putem face ca aceste grele încercări să dispară pur și simplu, oricât de mult ne-am dori acest lucru. Pentru a contracara efectele lor, primul pas constă în sprijinirea plantelor ca să reziste cât mai bine factorilor de stress – astfel încât să poată produce recolte mari chiar și în condiții dificile. Spre exemplu, oamenii noștri de știință încearcă să dezvăluie genele secrete care conțin informația privind toleranța plantei la stres. Noi semințe hibrid pot impulsiona și ele productivitatea – după cum am făcut-o deja cu până la 30% în cazul rapiței și orezului, comparativ cu plantele cu polenizare liberă.

 

 Îmbunătăţirea caracteristicilor

Pepene verdePutem face o roșie mai gustoasă sau o fibră de bumbac mai puternică? Orezul ar putea fi mai sănătos sau un pepene mai ușor de mâncat? Răspunsul pentru toate cele de mai sus este Da. Și acestea reprezintă doar exemple pentru multitudinea de caracteristici pe care le putem îmbunătăți în plantele cultivate.

De fapt, anual punem pe piață la nivel global aproximativ 70 de noi soiuri de semințe de legume – fiecare oferindu-le agricultorilor cel puțin o nouă caracteristică garantată a stârni interesul consumatorilor.

Uleiul extras din semințe de rapiță este un alt exemplu de îmbunătăţire continuă a performanţelor noastre. Ajutăm la diminuarea nivelurilor de acizi grași trans nesănătoși care pot crește în timpul procesării.

Iar atât timp cât agricultorii au nevoie de erbicide pentru a extermina buruienile, cum pot ei preveni afectarea plantelor cultivate în același timp? Ajutăm la întărirea plantelor suficient de mult încât să metabolizeze erbicidele - datorită substanțelor cunoscute sub denumirea de safener.

Fără a ne rezuma la acestea, am procedat și la îmbinarea rezistenței la erbicide cu controlul împotriva omizilor. Astfel, dorim să ajutăm plantele să se ajute singure în combaterea dăunătorilor specifici care le pun în pericol supraviețuirea.

 

Perfecţionarea produselor

 Plantaţie de citriceUn produs reprezintă doar o etapă într-o călătorie. Întotdeauna există ceva mai bun la următoarea cotitură. Bolile pot deveni rapid rezistente la tratamente – așadar, presiunea permanentă constă în identificarea substanțelor care vor împiedica acest lucru. Cele mai entuziasmante descoperiri au loc atunci când valorificăm procesele proprii naturii – precum în cazul Movento™, spre exemplu, care utilizează seva pentru a distribui substanța activă în întreaga plantă. Vești proaste pentru dăunători, indiferent unde viețuiesc, atât timp cât se hrănesc cu seva plantelor.

Alte relatări marcante provenite din laboratoarele noastre includ fungicidul Luna™, care controlează o multitudine de boli fungice în segmentul horticol și previne procesele de putrezire în timpul depozitării.

Un alt domeniu demn de a fi urmărit: găsirea răspunsurilor pentru gestionarea dăunătorilor pe baza ingredientelor biologice active care contribuie la agricultura sustenabilă precum produsul Votivo™ pentru tratarea semințelor.