• Siguranța alimentelor

Inițiativele și produsele noastre agricole au scopul de a contribui la una dintre cele mai mari provocări ale societății - siguranța alimentelor. În fiecare secundă, populația lumii crește cu încă trei oameni. Până în anul 2050, vor fi aproape 10 miliarde de oameni pe planetă. Ne dorim să ajutăm la asigurarea unei rezerve sigure de hrană, acum și pe viitor. Considerăm că realizarea acestui obiectiv este strâns corelată cu agricultura durabilă.

Agricultură: prin proiectul Food Chain, Bayer ajută fermierii din toată lumea să obțină produse agricole de cea mai bună calitate. Zoom image
Agricultură: prin proiectul Food Chain, Bayer ajută fermierii din toată lumea să obțină produse agricole de cea mai bună calitate.

În opinia noastră, avem sarcina de a susține fermierii în eforturile acestora de a crește randamentele, protejând totodată mediul înconjurător și îmbunătățind calitatea vieții pentru fermieri și familiile acestora.

În termeni concreți, ne dorim să inovăm în domeniul semințelor, al protecției culturilor și al serviciilor. Volumul de terenuri arabile disponibil pe cap de locuitor va continua să scadă. Prin urmare, provocarea o reprezintă creșterea producției pe terenurile agricole existente. Aici intră în joc semințele noastre hibrid: soiurile noastre hibrid de orez, rapiță și, pe viitor, de grâu, sporesc producțiile și cresc profitul pe aceeași suprafață de teren. Soiurile noastre hibrid îmbunătățite, de înaltă calitate au o mai mare vitalitate și produc rezultate optime, chiar și cu apă insuficientă sau în exces sau când există prea multe substanțe nutritive în sol.

Creșterea productivității agricole a micilor fermieri

Micii fermieri reprezintă un factor important în asigurarea rezervei de hrană pentru populația planetei. Aceștia produc peste 80% din alimentele necesare țărilor în curs de dezvoltare. Dorim să-i ajutăm pe fermierii mici să își crească productivitatea agricolă. Ne extindem prezența în Africa și Asia și oferim soluții care sunt adaptate nevoilor fermierilor locali. De exemplu, furnizăm soiuri îmbunătățite de semințe și oferim instruire pe teme precum protecția mediului și siguranța produselor.

Provocările agriculturii durabile

 

Practicile agricole durabile conduc la creșterea disponibilității alimentelor bogate în substanțe nutritive, la prețuri convenabile. De asemenea, acestea protejează mediul înconjurător, promovează dezvoltarea în zonele rurale și îmbunătățesc calitatea vieții fermierilor. Cu toate acestea, agricultura durabilă modernă nu poate oferi o soluție cu aplicabilitate universală. Este nevoie de colaborarea coordonată dintre sectorul public și cel privat pentru a introduce măsuri agricole care sunt adecvate pentru piața vizată.

Articol recomandat

Ascensiunea fermelor verticale

Pe măsură ce populația în mediul urban crește și volumul de terenuri arabile scade, agricultura pe verticală oferă o abordare locală pentru cultivarea durabilă a produselor proaspete.

Detalii aici