Bayer România şi Asociaţia „Caravana cu Medici”: un parteneriat cu suflet

2.000 de pacienţi din satele izolate ale României au beneficiat de asistenţă medical gratuită

„Ştiinţă pentru o viaţă mai bună” înseamnă mult mai mult decât o deviză asumată de către o companie:  este promisiunea pe care Bayer o face comunităţilor în care activează. Şi pe care o îndeplineşte cu succes prin proiecte de impact, precum parteneriatul cu Asociaţia „Caravana cu Medici”.

 

Din iulie 2016, Bayer România s-a alăturat demersului iniţiat de  „Caravana cu Medici”, pentru a oferi asistenţă medicală gratuită locuitorilor din zonele rurale izolate ale României.

 

„Caravana cu Medici” este o organizaţie neguvernamentală formată dintr-o echipă de medici, medici rezidenţi şi studenţi la medicină, care îşi pun cunoştinţele şi timpul, în mod voluntar, în slujba celor care au cea mai mare nevoie.

 

Graţie sprijinului acordat de către Bayer România, 6 astfel de caravane au avut loc în perioada iulie – decembrie 2016, oferind asistenţă medicală pentru peste 2.000 de pacienţi din localităţile Priboieni, jud. Argeş; Partizani, jud. Tulcea; Teişani, jud. Prahova; Chiliile, jud. Buzău; Fântânele, jud. Prahova şi Ţibăneşti, jud. Iaşi.

 

Este doar începutul unei colaborări cu suflet, ce aduce împreună membri ai comunităţii medicale, autorităţi locale şi pacienţi din toate grupele de vârstă, lipsiţi chiar şi de accesul la asistenţă medicală de bază.