Baylab - Laboratorul de Ştiinţe Bayer la prima ediţie internaţională

 Zoom image

2018 a fost un an special pentru Laboratorul de Ştiinte Bayer. 5 oraşe în România (Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Constanţa, Cluj-Napoca) şi o capitală internaţională (Chişinău), au reprezentat staţiile fascinantei călătorii în lumea ştiintei pentru toţi cei peste 9,000 de copii participanţi.

 

Timp de 3 săptămâni, în perioada 7 – 25 mai, micii oameni de ştiinţă din România şi Republica Moldova, au călătorit în lumea amuzantă şi fascinantă a experimentelor ştiinţifice din domeniul biologiei şi chimiei.

 

Cele 280 de sesiuni de experimente ştiinţifice, au avut o durată de 60 de minute şi au propus elevilor activităţi individuale şi de echipă. Sesiunile au avut o abordare “hands on”, ce a fost extrem de apreciată de copii şi de părinţii acestora, fapt care le-a permis micuţilor cercetători să realizeze personal experimentele, sub atenta îndrumarea a profesorilor şi a voluntarilor Bayer.

 

La finalul fiecărei sesiunii, profesorul care a însoţit grupa de elevi, a primit o frumoasă ilustraţie a tabelului Mendeleev şi un CD cu resurse educaţionale, ce a inclus clipuri cu experimente ştiinţifice şi cursuri de prim ajutor – oferite cu sprijinul Caravanei cu Medici.

 

Baylab - Laboratorul de Ştiinţe Bayer este un proiect curajos ce reuşeşte, din 2014 şi până astăzi, să ofere o experienţă educaţională inedită pentru copiii cu vârste între 6 şi 12 ani, prin a expune informaţia ştiinţifică într-o manieră extrem de atractivă pentru cei mici. În cele 5 ediţii ale proiectului, peste 23.000 de copii participanţi au descoperit ştiinţa prin joacă şi au învăţat lucruri noi. Acest demers local contribuie la atingerea unui obiectiv ambiţios asumat de Bayer la nivel global: 1.000.000 de copii interesaţi de ştiinţă, până în 2020.

 

Partenerii strategici ai ediţiei din 2018 au fost: Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti; Centrul de Evaluare și Analize Educaționale (CEAE); Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti – Facultatea de Agricultură; Universitatea „Ovidius” Constanţa; Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj Napoca; Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” – Facultatea de Agricultură; Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu” Chişinău, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova.

 

Partener media al proiectului este Itsy Bitsy FM.

 

Povestea continuă şi în 2019!