Baylab 2019: 6,000 de participanţi, 6,000 de zâmbete, o nouă ediţie de succes

Pentru echipa Baylab, luna mai este luna ştiinţei. Între 6 şi 24 mai 2019, micii cercetători din România şi Republica Moldova au vizitat Laboratoarele din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Constanţa şi Chişinău şi s-au bucurat din plin de o experienţă educaţională inedită.

Formatul ediţiei a VI-a, o premieră la nivel naţional, a reunit sub egida Baylab activităţi interactive şi instructive pentru elevii din învăţământul primar, dar şi pentru cei din învăţământul gimnazial.

 

Cum am reuşit?

 

Pe parcursul a 160 de sesiuni de experimente, cei mici au aflat mai multe despre plante, insecte şi rolul esenţial pe care îl au acestea pentru natură, dar şi pentru viaţa oamenilor. La finalul fiecărei sesiuni, participanţii au primit dipome şi alte materiale educaţionale ce pot fi valorificate în cadrul activităţilor de la clasă.

Colegii lor mai mari, din clasele V – VIII, au făcut echipă cu voluntari ai Asociaţiei Caravana cu Medici şi Crucea Roşie – Filiala Timiş pentru cursuri de prim-ajutor, unde au descoperit manevrele corecte de resuscitare şi au demontat mituri legate de problemele medicale cele mai frecvente, precum sângerările nazale sau înecul.

 

 

Cine ne-a fost alături?

 

Partenerii ediţiei 2019 a Baylab au fost:  Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti; Universitatea „Ovidius” din Constanţa; Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca; Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi ; Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara, Universitatea Agrară de Stat din Chişinău, Republica Moldova; Asociaţia Caravana cu Medici; Crucea Roşie România – Filiala Timiş.

 

Mulţumim tuturor copiilor şi cadrelor didactice care ne-au vizitat anul acesta. Ne revedem în 2020 cu noi surprize din lumea fascinantă a ştiinţei!

 

 

Baylab este un proiect strategic al Bayer România, lansat în anul 2014 cu scopul de a îi împrieteni pe copii cu ştiinţa şi a creşte interesul faţă de şcoală şi învăţare în sens larg. Prin acţiunile organizate în România şi Republica Moldova, Baylab contribuie la atingerea obiectivului asumat de către Bayer la nivel global – 1.000.000 de copii interesaţi de ştiinţă până în 2020.