Un nou proiect Bayer România

Începutul de an vine cu veşti bune: dăm startul unui nou proiect Bayer România ─ LIFE & Science Talks.

 

Pe scurt, o serie de conferinţe pentru studenţi, organizate în fiecare lună, prin intermediul cărora ne dorim să promovăm expertiza şi viziunea Bayer în domeniul Ştiinţelor Vieţii.

 

Detalii despre ediţiile trecute şi viitoare ale LIFE & Science Talks găsiţi mai jos:

Ediţii LIFE & Science Talks

How to deliver more than products?

 

Aproape 30 de studenţi ai Facultăţii de Agricultură din cadrul Universitatăţii de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, au aflat răspunsul la această întrebare, pe data de 31 Ianuarie 2017, de la Sorin Daraban, Marketing Manager în cadrul Diviziei Crop Science a Bayer România.

 

Agricultura de succes în România înseamnă astăzi mult mai mult decât produse de calitate – presupune o cunoaştere excelentă a specificului local, atenţia către consumator şi pasiunea neîngrădită pentru inovaţie.

 

„Am fost foarte motivată să îmi lărgesc graniţele şi să muncesc mai mult pentru a ajunge la rezultat.“

„Am apreciat în mod deosebit transparenţa speaker-ului, cantitatea de informaţii practice aflate şi varietatea subiectelor (marketing, psihologie, agricultură). Conferinţa a fost foarte productivă, informaţie multă, repartizată corect şi coerent. Nu am găsit minusuri.“

 

Acestea sunt doar câteva dintre gândurile împărtăşite de participanţi la finalul evenimentului. Totodată, au fost culese și propunerile participanților referitor la sesiunile următoare.

 

LIFE&Science Talks January 31    LIFE&Science Talks January 31

Despre etica în corporaţii, la cea de-a II-a ediţie a evenimentului LIFE & Science Talks

 

Cum poate o companie de talia Bayer să se asigure că activitatea sa este definită de integritate? Printr-un set de reguli clare stabilite la nivel global, adaptate la principiile legislative din fiecare ţară în parte, deschidere către dialog şi informare continuă a întregii echipe.

 

Pe 22 februarie 2017, studenţi ai facultăţilor de Știinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, Medicină și Farmacie şi de la Drept au putut afla despre standardele de etică şi complianţă care fac din Bayer o companie de succes de peste un secol, despre rigorile existente atât la nivel global cât şi pentru fiecare angajat în parte, dar şi riscurile pe care nerespectarea acestora le presupune.

 

Prezentarea a fost susţinută de către Mihai G. Popa, Country Head of Law, Patents and Compliance în cadrul Bayer România.

 

LIFE&Science Talks 

 

LIFE&Science Talks M.Popa  LIFE&Science Talks M.Popa

 

 


     

 

 

 

 

 

De ce ştiinţa nu ne atrage, iar pseudo-ştiinţa ne fascinează

 

Răspunsul este simplu – pentru că ştiinţa este complexă şi deloc interpretabilă. Fiecare răspuns oferit de aceasta se bazează pe cercetări extinse şi bine-documentate. Pseudo-ştiinţa, în schimb, este maleabilă şi se poate plia pe convingerile sau preferinţele noastre anterioare.

 

Aşadar – cum putem şti dacă o informaţie este pseudo-ştiinţifică? Dr. Bogdan Pantelimon, Director Medical în cadrul Bayer România a oferit studenţilor Facultăţii de Agricultură (USAMV Bucureşti) şi Medicină şi Farmacie (UMF Carol Davila) un set de 15 întrebări reper, în cadrul celei de-a treia conferinţe LIFE & Science Talks, pe 29 martie 2017.

 

Prezentarea intitulată «Gândirea critică şi informarea ştiinţifică» a invitat participanţii intr-o analiză a modului de gândire şi de testare a informaţiilor şi a fost urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

 

Următoarea conferinţă va avea loc pe 25 aprilie 2017.

 

 

LS Talks Bogdan Pantelimon

 

 

 

Când e mai bine să NU te vinzi

 

Sinceritatea şi dorinţa de a învăţa sunt calităţile cele mai apreciate de către specialiştii în Resurse Umane, atunci când intervievează un candidat.

Dar, până la momentul întâlnirii, ambele părţi au de parcurs o mulţime de etape.

  • Ce întrebări ar trebui să îşi pună un tânăr înainte de a aplica pentru un post într-o companie?
  • Cum arată un CV ideal din perspectiva angajatorului şi care sunt criteriile care fac diferenţa între doi candidaţi?
  • Ce nu trebuie să faci la un interviu şi de ce e mai bine să nu te „vinzi“?
  • Ce înseamnă atunci când o companie alege să investească într-o campanie intensă de recrutare?

 

Ana Maria Căldăruşe, Human Resources Business Partner în cadrul Bayer Crop Science, a invitat studenţii Facultăţii de Agricultură din cadrul USAMV Bucureşti într-o călătorie interesantă de cealaltă parte a baricadei: aceea a angajatorului dornic de a forma o echipă stabilă, performantă şi entuziastă.

 

La aceasta se rezumă LIFE & Science Talks: informaţii utile pentru studenţi, împărtăşite într-un format interactiv, de către profesionişti în domeniu.

 

  

LIFE&Science Talks  LIFE&Science Talks

Situaţiile în care niciun om de comunicare nu ar vrea să se afle

 

Să faci cunoscută activitatea companiei pe care o reprezinţi, este, de cele mai multe ori, o misiune plăcută. Asta atunci când toate lucrurile merg bine.

 

Ce faci atunci când eşti specialist de comunicare într-o companie de talie globală iar o situaţie de urgenţă reuşeşte să trezească îngrijorarea în rândul întregii echipe? Sau, mai rău, când indiciile îţi arată că te confrunţi cu o situaţie de criză?

 

Cum apar crizele şi cum pot fi ele atenuate printr-o planificare eficientă a comunicării? Cum gândesc jurnaliştii şi care sunt aşteptările lor?

 

Toate secretele au fost împărtăşite studenţilor din cadrul programului de Comunicare în sectorul medical organizat de Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, într-un workshop suţinut de Ruxandra Pirojoc, Director de Comunicare Bayer România şi Bulgaria.

 

LIFE&Science Talks

Despre culturile de toamnă, cu viitorii specialişti în agricultură

 

Pe 14 noiembrie 2017, studenţii Facultăţii de Agricultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din București l-au putut întâlni pe Marius Stanciu, Head of Seeds în cadrul Bayer Crop Science România, Bulgaria &Moldova.

 

Subiectul?

Unul de interes pentru viitorii specialişti în agricultură – sămânță și tehnologie de succes la rapița de toamnă.

 

Detalii despre tehnologia rapiţei, cum sunt produse seminţele şi cum pot fi ele ameliorate – toate acestea au fost explicate celor peste 100 de studenţi care au luat parte la eveniment.

 

Totodată, participanţii au putut avea o imagine de ansamblu asupra principalelor tipuri de culturi la nivel global, evoluţia culturilor de rapiţă din România şi Europa, precum şi perspectivele acestui domeniu.

 

Imaginile vorbesc de la sine.

 

 

LIFE & Science Talks

 

LIFE & Science Talks

 

 

LIFE & Science Talks