Continuăm proiectul Bayer România

Începutul de an vine cu veşti bune: continuăm proiectul Bayer România ─ LIFE & Science Talks.

 

Pe scurt, o serie de conferinţe pentru studenţi, prin intermediul cărora ne dorim să promovăm expertiza şi viziunea Bayer în domeniul Ştiinţelor Vieţii.

 

Detalii despre ediţiile trecute şi viitoare ale LIFE & Science Talks găsiţi mai jos:

Ediţii LIFE & Science Talks 2018

Despre Stewardship şi utilizare responsabilă cu Maria Niculiu, Registration Specialist

 

Ce înseamnă Stewardship, dincolo de o denumire abstractă?

Şi are cu adevărat un impact asupra fermierilor şi consumatorilor din întreaga lume?

Răspunsul este cu siguranţă DA.

 

După ce au convenit că siguranța trebuie să fie pe primul plan, fie că vorbim despre consumatori, operatori sau mediul înconjurător, Maria Niculiu, Registration Specialist în cadrul Bayer România i-a invitat pe studenții Facultății de Agricultură din București într-o călătorie interactivă despre inovație și transparență. Participanții au putut afla mai multe despre reglementările din domeniu, instrumentele și dispozitivele speciale, dar și abordarea propusă de Bayer pentru utilizarea responsabilă a produselor de protecție a plantelor.

 

Proiectul continuă cu alte subiecte intersante din domeniul Științelor Vieții.

 

LIFE&Science Talks - Maria Niculiu

 

LIFE&Science Talks - Maria Niculiu  

 

LIFE&Science Talks Martie 2018

În data de 25.04.2018 a avut loc prima ediție a LIFE&Science Talks la Cluj-Napoca.

Conferința a fost organizată în colaborare cu Facultatea de Agricultură a U.S.A.M.V. Cluj-Napoca și a făcut parte din proiectul "Pro Cariera - Zilele Carierei".

Tema evenimentului a fost "Construim viitorul unei agriculturi moderne și sustenabile".

Sorin Daraban - Grower & Channel Marketing Manager CS Romania, le-a vorbit celor mai mult de 80 de studenți ai facultăților de Agricultură și Horticultură prezenți la eveniment despre:

- cadrul general al agriculturii moderne pe plan global, european și local (context, probleme, tendințe, analiză macro)

- produsele de protecția plantelor în contextul agriculturii digitale și al agriculturii biologice

- activitățile Bayer în agricultura digitală și tendințe

- complexitatea provocărilor la nivel de fermă (studiu de caz)

- marketingul axat pe client (customer centricity/ value proposition)

Proiectul continuă cu alte subiecte intersante din domeniul Științelor Vieții.

 

LIFE & Science Talks Cluj

 

LIFE&Science Talks Cluj

 

 

 

Despre comunicare, cu viitorii specialişti în chirurgie

 

In data de 12.05.2018, studenţii Universităţii de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București şi membri în Societatea Studenţească de Chirurgie din România, l-au întalnit pe Radu Rotaru - Communication Business Partner Romania&Moldova.

 

Subiectul abordat: ,,Campania de comunicare în 7 paşi – de la strategie la implementare” a fost unul de real interes pentru viitorii medici, specialişti în chirugie. Studenţii au aflat informaţii teoretice şi practice despre cum ar putea ei, ca membri în SSCR, să promoveze mai mult şi mai eficient asociaţia studenţească din care fac parte, astfel încât sa facă vizibilă activitatea lor şi să contribuie la dezvoltarea acestei profesii.

Totodată, participanţii au putut observa o imagine de asamblu asupra rolului comunicării în societatea de astăzi şi despre cum poate o campanie reuşită de comunicare să schimbe percepţii şi comportamente.

 

Proiectul continuă cu alte subiecte intersante din domeniul Științelor Vieții.

LS Talks

 

LS Talks

Tu ştii unde vor fi pacienţii tăi?

 

Răspunsul la această întrebare a fost oferit, în cadrul conferinţei LIFE&Science Talks, tuturor studenţilor prezenţi în sală, de către Dr. Ovidiu Nicola – Head of Medical Reprezentatives Team Bayer România, Bulgaria & Moldova. Evenimentul a avut loc pe 21 iunie 2018 în Cluj-Napoca şi a fost organizat în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca.

 

LS Talks Cluj UMF

 

Subiecte precum: Dr. Google – inovație sau impostor?; Cum putem crește aderența pacienților la terapie?; Și totuși, ce-i de făcut?; au invitat participanţii intr-o analiză a modului în care se desfăşoară astăzi călătoria pacientului spre informaţiile medicale. O sesiune de întrebări şi răspunsuri despre ce ne rezervă viitorul în domeniul eHealth a încheiat conferinţa.

 

Proiectul continuă cu alte subiecte intersante din domeniul Științelor Vieții.

 

Hrană pentru toată lumea în 2050

 

În data de 15 noiembrie 2018 a avut loc o altă sesiune de succes a LIFE & Science Talks în cadrul USAMV București. Pascal Cassecuelle a implicat în jur de 80 de studenți într-o discuție pe tema "Hrană pentru toată lumea în 2050".

În cadrul evenimentului au fost abordate mai multe subiecte, cum ar fi:

 

Potențialul și responsabilitatea pe care o are Agricultura în abordarea uneia dintre cele mai mari provocări ale viitorului: furnizarea de alimente către 10 miliarde de oameni până în 2050 (la distanță de doar 30 de recolte), într-o manieră durabilă. Prima provocare este dezvoltarea inovației pentru a produce mai mult cu mai puțin, în timp ce avem de-a face și cu schimbări climatice. Al doilea este să facem ca societatea să înțeleagă și să susțină această inovație, menținându-ne astfel licența de operare.

 

Au fost marcate, de asemenea, câteva exemple-cheie ale modului în care ne valorificăm capacitățile pentru a dezvolta soluții personalizate care să răspundă nevoilor individuale ale agricultorilor:

  • Agricultura digitală: cum să optimizăm ceea ce poate fi controlat de fermieri și să ajutăm fermierii să ia decizii mai bune. Acesta nu este doar viitorul. Acest instrument este live și disponibil în România.
  • Joyn Bio: ajutăm plantele să fixeze azotul
  • Zero până în 2040: legătura dintre malarie și productivitatea în agricultură

 

În același timp, Bayer se deschide în fața societății prin mai multe inițiative precum:

  1. Forward Farming: deschiderea porților fermei către publicul larg
  2. Inițiativa privind transparența: deschiderea documentelor noastre pentru public
  3. Ghidul de bune practici în România: deschiderea dialogului cu publicul larg

 

Toate cele de mai sus au fost menționate pentru a le arăta studenților de la USAMV rolul important pe care îl au în calitate de #Agvocates ai agriculturii moderne și sustenabile, deoarece România încă are potențial agricol neexplorat iar consumatorii români cer tot mai multă transparență și dialog.

 LS Talks Pascal Cassecuelle Bayer

LS Talks Pascal Cassecuelle Bayer

LS Talks Pascal Cassecuelle Bayer

Ledearship şi Inovaţie cu studenţii Facultăţii de Medicină Bucureşti

 

Pe 19 noiembrie 2018, în cadrul evenimentului LIFE&Science Talks, Cătălin Radu – Country Commercial Lead Bayer Pharmaceuticals România, le-a vorbit studenţilor Facultăţii de Medicină din Bucureşti despre noţiunile de ledearship şi inovaţie.

 

Evenimentul a fost, de această dată, unul cu totul special datorită atmosferei calde şi prietenoase ce s-a format pe întreaga durată a celor 2 ore de discuţii libere şi interacţiunii între studenţi şi Cătalin, într-un spaţiu deosebit: o sală de lectură aranjată ca o sufragerie. Participanţii au putut înţelege mai bine, prin exemplele oferite şi prin întrebarile adresate, ce este ledearshipul autentic şi cum se îmbină, atât de firesc, cu noţiunea de inovaţie.

 

Discuţia a cuprins exemple din medicină şi din domeniul digital, dar şi un exerciţiu de imaginaţie despre cum vor evolua lucrurile în viitor şi ce va rămâne, totuşi, neschimbat.

 LS Talks Catalin Radu Bayer

LS Talks Catalin Radu Bayer

LS Talks Catalin Radu Bayer

Ediţii LIFE & Science Talks 2017

How to deliver more than products?

 

Aproape 30 de studenţi ai Facultăţii de Agricultură din cadrul Universitatăţii de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, au aflat răspunsul la această întrebare, pe data de 31 Ianuarie 2017, de la Sorin Daraban, Marketing Manager în cadrul Diviziei Crop Science a Bayer România.

 

Agricultura de succes în România înseamnă astăzi mult mai mult decât produse de calitate – presupune o cunoaştere excelentă a specificului local, atenţia către consumator şi pasiunea neîngrădită pentru inovaţie.

 

„Am fost foarte motivată să îmi lărgesc graniţele şi să muncesc mai mult pentru a ajunge la rezultat.“

„Am apreciat în mod deosebit transparenţa speaker-ului, cantitatea de informaţii practice aflate şi varietatea subiectelor (marketing, psihologie, agricultură). Conferinţa a fost foarte productivă, informaţie multă, repartizată corect şi coerent. Nu am găsit minusuri.“

 

Acestea sunt doar câteva dintre gândurile împărtăşite de participanţi la finalul evenimentului. Totodată, au fost culese și propunerile participanților referitor la sesiunile următoare.

 

LIFE&Science Talks January 31    LIFE&Science Talks January 31

Despre etica în corporaţii, la cea de-a II-a ediţie a evenimentului LIFE & Science Talks

 

Cum poate o companie de talia Bayer să se asigure că activitatea sa este definită de integritate? Printr-un set de reguli clare stabilite la nivel global, adaptate la principiile legislative din fiecare ţară în parte, deschidere către dialog şi informare continuă a întregii echipe.

 

Pe 22 februarie 2017, studenţi ai facultăţilor de Știinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, Medicină și Farmacie şi de la Drept au putut afla despre standardele de etică şi complianţă care fac din Bayer o companie de succes de peste un secol, despre rigorile existente atât la nivel global cât şi pentru fiecare angajat în parte, dar şi riscurile pe care nerespectarea acestora le presupune.

 

Prezentarea a fost susţinută de către Mihai G. Popa, Country Head of Law, Patents and Compliance în cadrul Bayer România.

 

LIFE&Science Talks 

 

LIFE&Science Talks M.Popa  LIFE&Science Talks M.Popa

 

 


     

 

 

 

 

 

De ce ştiinţa nu ne atrage, iar pseudo-ştiinţa ne fascinează

 

Răspunsul este simplu – pentru că ştiinţa este complexă şi deloc interpretabilă. Fiecare răspuns oferit de aceasta se bazează pe cercetări extinse şi bine-documentate. Pseudo-ştiinţa, în schimb, este maleabilă şi se poate plia pe convingerile sau preferinţele noastre anterioare.

 

Aşadar – cum putem şti dacă o informaţie este pseudo-ştiinţifică? Dr. Bogdan Pantelimon, Director Medical în cadrul Bayer România a oferit studenţilor Facultăţii de Agricultură (USAMV Bucureşti) şi Medicină şi Farmacie (UMF Carol Davila) un set de 15 întrebări reper, în cadrul celei de-a treia conferinţe LIFE & Science Talks, pe 29 martie 2017.

 

Prezentarea intitulată «Gândirea critică şi informarea ştiinţifică» a invitat participanţii intr-o analiză a modului de gândire şi de testare a informaţiilor şi a fost urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

 

Următoarea conferinţă va avea loc pe 25 aprilie 2017.

 

 

LS Talks Bogdan Pantelimon

 

 

 

Când e mai bine să NU te vinzi

 

Sinceritatea şi dorinţa de a învăţa sunt calităţile cele mai apreciate de către specialiştii în Resurse Umane, atunci când intervievează un candidat.

Dar, până la momentul întâlnirii, ambele părţi au de parcurs o mulţime de etape.

  • Ce întrebări ar trebui să îşi pună un tânăr înainte de a aplica pentru un post într-o companie?
  • Cum arată un CV ideal din perspectiva angajatorului şi care sunt criteriile care fac diferenţa între doi candidaţi?
  • Ce nu trebuie să faci la un interviu şi de ce e mai bine să nu te „vinzi“?
  • Ce înseamnă atunci când o companie alege să investească într-o campanie intensă de recrutare?

 

Ana Maria Căldăruşe, Human Resources Business Partner în cadrul Bayer Crop Science, a invitat studenţii Facultăţii de Agricultură din cadrul USAMV Bucureşti într-o călătorie interesantă de cealaltă parte a baricadei: aceea a angajatorului dornic de a forma o echipă stabilă, performantă şi entuziastă.

 

La aceasta se rezumă LIFE & Science Talks: informaţii utile pentru studenţi, împărtăşite într-un format interactiv, de către profesionişti în domeniu.

 

  

LIFE&Science Talks  LIFE&Science Talks

Situaţiile în care niciun om de comunicare nu ar vrea să se afle

 

Să faci cunoscută activitatea companiei pe care o reprezinţi, este, de cele mai multe ori, o misiune plăcută. Asta atunci când toate lucrurile merg bine.

 

Ce faci atunci când eşti specialist de comunicare într-o companie de talie globală iar o situaţie de urgenţă reuşeşte să trezească îngrijorarea în rândul întregii echipe? Sau, mai rău, când indiciile îţi arată că te confrunţi cu o situaţie de criză?

 

Cum apar crizele şi cum pot fi ele atenuate printr-o planificare eficientă a comunicării? Cum gândesc jurnaliştii şi care sunt aşteptările lor?

 

Toate secretele au fost împărtăşite studenţilor din cadrul programului de Comunicare în sectorul medical organizat de Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, într-un workshop suţinut de Ruxandra Pirojoc, Director de Comunicare Bayer România şi Bulgaria.

 

LIFE&Science Talks

Despre culturile de toamnă, cu viitorii specialişti în agricultură

 

Pe 14 noiembrie 2017, studenţii Facultăţii de Agricultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din București l-au putut întâlni pe Marius Stanciu, Head of Seeds în cadrul Bayer Crop Science România, Bulgaria &Moldova.

 

Subiectul?

Unul de interes pentru viitorii specialişti în agricultură – sămânță și tehnologie de succes la rapița de toamnă.

 

Detalii despre tehnologia rapiţei, cum sunt produse seminţele şi cum pot fi ele ameliorate – toate acestea au fost explicate celor peste 100 de studenţi care au luat parte la eveniment.

 

Totodată, participanţii au putut avea o imagine de ansamblu asupra principalelor tipuri de culturi la nivel global, evoluţia culturilor de rapiţă din România şi Europa, precum şi perspectivele acestui domeniu.

 

Imaginile vorbesc de la sine.

 

 

LIFE & Science Talks

 

LIFE & Science Talks

 

 

LIFE & Science Talks