Au oamenii din țările în curs de dezvoltare acces la medicamentele Bayer?

Milioane de oameni din țările în curs de dezvoltare nu au acces la medicamente. În unele cazuri, aceștia nu și le pot permite, în timp ce în alte cazuri pur și simplu nu există piețe și niciun sistem de sănătate funcțional. Ne străduim să oferim ajutor în mai multe feluri. De exemplu, prin programele de acces la contraceptive, obiectivul nostru este de a pune la dispoziția femeilor planificarea familială autodeterminată pentru a reduce mortalitatea maternă și infantilă.

Prin urmare, colaborăm de decenii cu Agenția Americană pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și alți parteneri. Contraceptivele sunt fabricate special pentru aceste programe și sunt furnizate organizațiilor de ajutorare la prețuri reduse. Distribuția locală este realizată chiar de către aceste organizații.
Numai în 2015, contraceptivele donate au prevenit un număr estimat de 5 milioane de sarcini nedorite și 2 milioane de avorturi.

 

De asemenea, donăm periodic Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) substanțele noastre active pentru tratamentul tripanosomiazei africane și al bolii Chagas pentru a fi utilizate în lupta împotriva acestor boli tropicale neglijate în America Latină. Am subliniat angajamentul nostru în această chestiune prin semnarea Declarației de la Londra privind combaterea bolilor tropicale neglijate, destinată eliminării a zece din aceste boli tropicale până în 2020.