De ce practică Bayer testele pe animale?

Testele pe animale chiar sunt necesare pentru cercetare? Da, sunt necesare și reprezintă și o cerință legală.

Multă lume prețuiește bunăstarea animalelor. Acest lucru este valabil și pentru Bayer, cu atât mai mult cu cât Animal Health este una dintre diviziile noastre. Testarea pe animale este o parte esențială din dezvoltarea de medicamente noi și este prevăzută și reglementată ca atare de Legea din Germania privind Bunăstarea Animalelor și alte legislații. Testele pe animale ajută la estimarea modului în care organismul uman va reacționa la o substanță activă, deoarece funcțiile corporale ale tuturor mamiferelor – fie oameni, fie animale– funcționează într-un mod surprinzător de similar.

Faptul că nu ne putem lipsi de testele pe animale înseamnă că avem o responsabilitate triplă – să reducem utilizarea animalelor la minimum absolut necesar, să evităm suferința inutilă a animalelor din studii și să participăm activ la dezvoltarea de metode alternative de testare, cum ar fi simulările pe computer de ultimă generație.

 

Studiile noastre pe animale se desfășoară în strictă conformitate cu legislația și directivele existente și, de asemenea, sunt supuse propriilor noastre regulamente interne.

 

Website-ul nostru privind testele pe animale include informații suplimentare și mai detaliate.