Ce face Bayer pentru a promova sănătatea albinelor?

Pentru noi sănătatea albinelor este un domeniu foarte important. Portofoliul nostru privind sănătatea animalelor include produse speciale pentru protecția albinelor.

În dezbaterea despre „decesele în rândul albinelor” din unele regiuni ale lumii, neonicotinoidele – clasă de substanțe active pentru insecticide – sunt considerate factorul responsabil pentru ratele crescute la nivel regional de dispariție a coloniilor de albine.

Pentru licențierea (omologarea) unui produs de protecție a plantelor, acesta trebuie să treacă mai multe teste. Numai după ce a fost examinat cu meticulozitate în laborator și, într-o oarecare măsură, supus la teste pe teren, produsul poate fi certificat drept „nedăunător pentru albine”. Când sunt utilizate corect, produsele Bayer de protecție a culturilor nu sunt dăunătoare pentru albine.

Acarienii Varroa

Ultimele cercetări indică faptul că o combinație complexă de factori afectează negativ sănătatea albinelor. Principalii vinovați sunt bolile, paraziții precum Acarienii Varroa, condițiile meteo și pierderea surselor de hrană a albinelor

Acarienii Varroa: Un pericol pentru albine

Bayer este implicată activ în căutarea unor noi soluții pentru sănătatea albinelor, cum ar fi dezvoltarea de noi produse pentru tratamentul infestării cu acarieni Varroa. Programul Bayer Bee Care a fost înființat special pentru a investiga amănunțit această problemă.