Care este poziția Bayer cu privire la ingineria genetică?

Suntem dornici să explorăm potențialul tehnologiei genetice, în special ca metodă de producere a medicamentelor noi și de îmbunătățire a semințelor.

De exemplu, compania a utilizat cu succes ingineria genetică pentru a dezvolta medicamente pentru tratamentul sclerozei multiple, al hemofiliei și al anumitor boli oculare. Ingineria genetică în dezvoltarea produselor farmaceutice sau ingineria genetică „roșie”, cum este cunoscută, este acceptată la scară largă.

 

Cu toate acestea, ingineria genetică „verde”, adică ingineria genetică din agricultură, este respinsă de majoritatea persoanelor și politicienilor  din Europa, chiar dacă nu există nicio justificare științifică în acest sens. Nici măcar un singur studiu științific nu a indicat niciodată vreun risc asupra sănătății pe care ingineria genetică îl prezintă în reproducerea propriu-zisă a culturilor.

 

În prezent, ingineria genetică le oferă deja fermierilor numeroase avantaje concrete. Semințele obținute prin ingineria genetică produc recolte mai mari din același volum de resurse. Utilizăm în principal ingineria genetică pentru a reproduce semințe de soia, bumbac și rapiță.

 

Siguranța reprezintă principala noastră prioritate și când vine vorba de aplicarea ingineriei genetice. Respectăm toate legile și reglementările în vigoare și standardele din industrie, și, în plus, am stabilit și propriile regulamente interne.