Cum reacționează Bayer la schimbarea climatică?

Suntem dedicați conduitei durabile și, astfel, ne propunem să contribuim pozitiv la protecția climei și să abordăm cu maximă seriozitate schimbarea climatică.

Bayer, companie cu un nivel ridicat al consumului de energie, s-a angajat întotdeauna în protecția mediului. Activitatea noastră de optimizare a proceselor de la Covestro – compania noastră cu materiale de înaltă performanță care acum este entitate independentă sub aspect juridic – a dus în trecut la reduceri însemnate ale emisiilor de gaze cu efect de seră. Ne propunem să reafirmăm acest angajament ca parte din realinierea noastră strategică la domeniile Științelor Vieții din domeniul sănătății și al nutriției. Pe viitor, accentul va cădea pe zonele de non-producție precum IT sau flota de vehicule.

Ne-am stabilit obiectivul de a reduce emisiile specifice de gaze cu efect de seră cu 20% până în anul 2020, comparativ cu anul de bază 2015.

 

De asemenea, ne intensificăm activitatea referitoare la produsele și soluțiile favorabile resurselor pentru clienții noștri. De exemplu, agricultura se confruntă cu provocări majore care, în unele regiuni ale lumii, vor fi și mai mult accentuate de schimbarea climatică: sarcina cu care se confruntă acum fermierii este cum să hrănească o populație globală în creștere de pe o suprafață tot mai restrânsă de terenuri arabile. Dezvoltăm produse destinate să-i ajute pe fermieri să facă față repercusiunilor schimbării climatice, de exemplu, cu semințe de ultimă generație care produc recolte mai mari din același volum de resurse. Agricultura digitală deschide noi posibilități pentru cultivarea eficientă sub aspectul resurselor, oferind informații exacte și prompte, dar și sfaturi în luarea deciziilor pentru secțiunile specifice de terenuri agricole.