Pot micii fermieri din țările în curs de dezvoltare să beneficieze la rândul lor de produsele Bayer?

Conform Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a Națiunilor Unite, productivitatea agricolă va trebui să crească cu 60% între 2006 și 2050 pentru a asigura o rezervă de hrană adecvată populației mondiale în creștere. Bayer, unul dintre cei mai mari furnizori de produse de protecție a culturilor și semințe, dorește să ajute lumea să învingă această provocare majoră. Împreună cu agricultura la scară largă, micii fermieri joacă un rol esențial în asigurarea rezervelor de hrană, în special în țările în curs de dezvoltare și economiile emergente.

Cu toate acestea, accesul limitat la terenuri, soiurile de culturi cu randament scăzut, lipsa unităților de depozitare și transport și slaba educație, pot duce la o productivitate scăzută și, în anumite cazuri, îl pot priva pe fermier și pe familia acestuia de mijloacele de trai. Deși poate părea o situație paradoxală, trei sferturi dintre cei aproximativ 800 de milioane de oameni în pericol de înfometare trăiesc în medii rurale, unde se zbat să producă suficientă hrană pentru familia lor în cele mai dure condiții.

India

Roşii din India

Ne-am stabilit obiectivul de a crește asistența oferită acestor familii de mici fermieri.

Să luăm exemplul Indiei, care găzduiește 90 de milioane de mici fermieri. În statul Rajasthan, oferim o combinație de
semințe și produse de protecție a culturilor de înaltă calitate pentru cultivarea bumbacului, în timp ce în Karnataka accentul se pune pe castraveți și în alte locuri pe orezul hibrid. Instruirea cu privire la bunele practici agricole, siguranța alimentelor și protecția mediului ne completează oferta. Și aceste eforturi au dat roade, rezultând recolte cu 15 - 50 % mai mari, fără afectarea mediului înconjurător.

Recomandare articol

Soluții pentru micii cultivatori de orez: cultivarea aurului alb

Fermierii vietnamezi de orez sunt supuși stresului. Chiar dacă traiul le este amenințat de dăunători și boli sau calamități provocate de condițiile meteo, fermierii găsesc noi moduri de a se descurca. Strategia lor generală: o abordare mai holistică.

Detalii aici

Africa

De exemplu, în Africa, 60% din populația activă este angajată în activități agricole. Am făcut echipă cu ONG-ul „Fair Planet” pentru a-i ajuta pe fermierii din Etiopia să cultive cele mai avansate culturi de legume, rămânând totodată cât mai fideli cu putință metodelor tradiționale. Agricultura digitală oferă de asemenea noi oportunități pentru practici agricole profitabile și durabile.