Cum își alege Bayer furnizorii?

Bayer achiziționează bunuri și servicii în valoare de peste 22 de miliarde de EURO de la peste 100.000 de furnizori din peste 150 de țări (cifrele pentru 2015). Considerăm că este responsabilitatea noastră să colaborăm cu furnizori care sunt la fel de interesați de durabilitate ca și noi.

Astfel, prețul și calitatea nu reprezintă singurele criterii de selecție pentru furnizorii noștri; de asemenea, ne asigurăm că standardele etice, sociale și ecologice ale acestora respectă Codul de conduită Bayer pentru furnizori.

 

Evaluăm sistematic toți furnizorii majori, conform acestor standarde și desfășurăm audituri periodice. Dacă apar neajunsuri, politica noastră nu este de a încheia imediat colaborarea, ci mai degrabă de a oferi asistență în realizarea practicilor durabile de afaceri, de exemplu prin intermediul instruirii.

 

Bayer monitorizează și resursele furnizorilor pentru mineralele pe care aceștia le prelucrează, precum cositorul, tungstenul, tantalul și aurul, pentru a se asigura că nu provin din zone de conflict. Facem acest lucru pentru a ne asigura că aceste minerale nu au ajuns în produsele noastre prin lanțul de aprovizionare.

Munca prestată de copii

Bayer respinge cu vehemență munca prestată de copii. Când ne-am confruntat cu această practică în urmă cu câțiva ani la furnizorii de bumbac din India în timpul procedurilor de achiziție, am lansat un program de remediere din mai multe părți. Printre alte măsuri, acesta a inclus plăți suplimentare pentru furnizorii care pot face dovada că nu fac uz de muncă prestată de copii, asigurând educație pentru copiii afectați și realizând verificări aleatorii periodice pe teren. De atunci, Bayer și-a extins Programul de îngrijire a copiilor la o gamă largă de furnizori, inclusiv la cei implicați în producția de orez și de semințe de legume, și de asemenea la nivel geografic în Bangladesh, China, Filipine și Thailanda.