21.08.2015

Bayer HealthCare aduce inovaţia digitală în asistenţa medicală

  • A început programul “Grants4Apps Accelerator” 2015
  • Au fost selectate companii nou înfiinţate în domeniul digital medical din cinci ţări şi trei continente
  • Intraprenorii Bayer participă cu propria companie recent înfiinţată

Berlin, 21 august 2015 – Bayer HealthCare (Bayer) încurajează inovaţia digitală în domeniul asistenţei medicale prin susţinerea companiilor nou înfiinţate cu ajutorul programului său “Grants4Apps Accelerator 2015”, desfăşurat la Berlin. Cu sprijinul Bayer, cinci companii nou înfiinţate în domeniul digital medical din lumea întreagă îşi vor promova ideile şi strategiile de afaceri privind echipamente software, hardware şi tehnologii inovatoare destinate medicilor, pacienţilor şi consumatorilor din sectorul medical.Programul “Grants4Apps Accelerator 2015” face parte din angajamentul Bayer de a deschide calea inovaţiei, cu scopul de a pune la dispoziţia pacienţilor soluţii inovatoare.

 

Astăzi, cinci companii nou înfiinţate din domeniul digital medical pătrund în centrul “Grants4Apps Accelerator”, aflat în sediul departamentului farmaceutic al Bayer din Berlin. Fiecare companie nou înfiinţată primeşte un ajutor financiar de până la 50.000 Euro. Vor rămâne în centrul “Accelerator” al Bayer până la sfârşitul lunii noiembrie pentru a-şi dezvolta proiectele din domeniul digital medical pe secţiuni cum ar fi testele hormonale, gradul de aderenţă al pacienţilor, tiparele de respiraţie, testele clinice şi deficienţele de vitamine. Reprezentanţi ai nivelului superior de conducere din cadrul Bayer, alături de o serie de experţi externi, vor susţine companiile recent înfiinţate în dezvoltarea suplimentară a modelelor de afaceri de-a lungul acestei perioade.

 

“Suntem absolut încântaţi de faptul că programul ‘Grants4Apps Accelerator 2015’ este atât de bine primit: numărul cererilor de înscriere pentru runda din acest an s-a triplat comparativ cu anul trecut”, a declarat Johannes Schubmehl, Responsabil-Şef cu Informaţiile la Bayer HealthCare. “Cu ajutorul programului nostru ‘Accelerator’, am reuşit să creăm un mediu în care putem promova inovaţia în domeniul asistenţei medicale. Suntem nerăbdători să susţinem cele cinci companii nou înfiinţate în domeniul digital medical pentru ca acestea să-şi poată dezvolta propriile proiecte inovatoare”.

 

Pentru ediţia din 2015 a programului “Grants4Apps Accelerator ”, Bayer a primit peste 200 de cereri de înscriere, din 48 ţări, pe teme diverse din domeniul digital medical. Cererile din Europa şi continentele americane au fost cel mai puternic reprezentate, însă au fost numeroase cereri şi din Asia, în special din China. Ca un element de noutateal programului “Grants4Apps Accelerator 2015”, angajaţii Bayer au fost încurajaţi să îşi deschidă propriile firme şi să-şi prezinte propriile idei de afaceri. Experţi de nivel înalt din cadrul Bayer HealthCare au fost implicaţi în procesul de evaluare al tuturor cererilor primite, ţinând cont de maturitatea lor, de prototipul existent şi de echipa aferentă, precum şi de modul lor de încadrare în domeniile de interes ale Companiei Bayer.

 

Cele cinci companii nou înfiinţate selectate pentru programul “Grants4Apps Accelerator 2015” provin din cinci ţări diferite, de pe trei continente: MediKeep OÜ din Estonia, Sendinaden Limited înfiinţată de către intraprenorii Bayer în China, Serona (o denumire comercială a Companiei Hack My Hormones, Inc.) din Statele Unite ale Americii, Viomedo UG din Germania şi Vitameter Inc. din Canada. Pentru prima dată, două din aceste companii recent înfiinţate vor folosi şi dotările de laborator din CoLaborator-ul Bayer HealthCare ori de câte ori au nevoie să continue testarea propriilor concepte în viaţa reală.

 

Declaraţii anticipative

Acest document poate include declaraţii anticipative în baza presupunerilor şi estimărilor actuale realizate de Grupul Bayer sau echipa de management a subgrupului. Diferite riscuri cunoscute şi necunoscute, incertitudini şi alţi factori pot conduce la diferenţe semnificative între rezultatele viitoare efective, situaţia financiară, dezvoltarea sau performanţele companiei şi estimările indicate în prezentul document. Printre aceşti factori se numără factorii prezentaţi în rapoartele publice ale Bayer care sunt disponibile pe website-ul Bayer la www.bayer.com. Compania nu-şi asumă nicio răspundere pentru a actualiza aceste declaraţii anticipative sau pentru a le adapta la evenimentele sau evoluţiile viitoare.