21.07.2016

Bayer România se alătură ca partener al Asociaţiei «Caravana cu Medici» care oferă asistenţă medicală gratuită în zonele rurale

Bayer România se alatură Asociaţiei «Caravana cu Medici», o organizaţie neguvernamentală ce oferă gratuit, asistenţă medicală şi analize de laborator, în regiuni rurale din România, populației locale cu o situație financiară precară, sau care nu beneficiază în mod frecvent de servicii medicale.

 

Colaborarea a debutat în data de 16 iulie 2016 printr-o primă caravană organizată în Comuna Priboieni, judeţul Argeş. Alte 7 iniţiative similare sunt programate până la sfârşitul anului.

«Angajamentul Bayer faţă de comunităţile unde este prezent este acela de a oferi o viaţă mai bună, iar asistenţa medicală este o componentă esenţială a acestui obiectiv. Am fost plăcut impresionaţi să descoperim că împărtăşim acelaşi set de valori şi obiective cu membrii Asociaţiei ”Caravana cu Medici”, o organizaţie neguvernamentală formată dintr-o echipă ambiţioasă de tineri medici voluntari. De aceea, decizia de a le oferi sprijinul nostru a venit natural. Alături de ”Caravana cu Medici” putem ajuta la creşterea acestui proiect valoros şi putem să schimbăm în bine viaţa celor aflaţi în situaţii dificile», a spus Ruxandra Pirojoc, Director de Comunicare Bayer România şi Bulgaria.

 

Pentru fiecare locaţie, activitatea se desfăşoară pe parcursul a două weekend-uri consecutive: primul, în care sunt recoltate probele de sânge, şi al doilea în care rezultatele analizelor sunt coroborate cu cele ale examenului clinic, fiind astfel conturat un profil medical extins al fiecărui pacient. Voluntarii care iau parte la acţiune sunt în mare parte medici rezidenţi din specialităţi precum cardiologie, oftalmologie, pediatrie, dermatologie şi ginecologie, alături de studenţi ai Facultăţii de Medicină.

 

«Organizarea unei caravane medicale este un demers amplu, însă rezultatele sunt pe măsura efortului depus. În fiecare localitate în care ajungem descoperim poveşti impresionante şi oameni care au cu adevărat nevoie de asistenţă medicală. Ne bucurăm să avem alături în creşterea acestui proiect compania Bayer, un nume reprezentativ pentru aria acoperită de „ştiintele vieţii”. Totodată, vrem să mulţumim tuturor partenerilor noştri pentru sprijinul valoros acordat» a adăugat Dr. Mihai Ranete, Preşedintele Asociaţiei Caravana cu Medici.

 

Detalii suplimentare despre activitatea desfăşurată de Asociaţia Caravana cu Medici sunt disponibile la adresa: www.caravanacumedici.ro/

 

Acest parteneriat face parte din programele de CSR adaptate priorităţilor comunităţii locale în care se implică Bayer România, cu accent pe nevoile din educaţie şi sănătate.

 

 

Bayer: Ştiinţă pentru o viaţă mai bună

Bayer este o companie globală cu principale competenţe în domeniul Ştiinţelor Vieţii ─ medicină şi agricultură. Produsele şi serviciile sale sunt concepute în beneficiul oamenilor, pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii acestora. În acelaşi timp, Grupul îşi propune să creeze valoare prin inovaţie, creştere şi performanţe economice înalte. Bayer este dedicat principiilor dezvoltării sustenabile şi responsabilităţilor sale sociale şi etice, în calitate de cetăţean corporativ. În anul fiscal 2015, Grupul avea aproximativ 117.000 de angajati şi a înregistrat vânzări de 46,3 miliarde EUR. Cheltuielile cu capitalul s-au ridicat la 2,6 miliarde EUR, iar cele cu proiectele de cercetare şi dezvoltare (R&D) la 4,3 miliarde EUR.

 

 

Persoane de contact:

Ruxandra Pirojoc

E-Mail: ruxandra.pirojoc@bayer.com 

 

Petruţa Petcu

E-Mail: petruta.petcu@bdr.ro    

 

 

Notă pentru editori:

Imagini la rezoluţie optimă pentru imprimare pot fi descărcate de pe www.news.bayer.com.

 

Declaraţii anticipative

Acest document poate include declaraţii anticipative în baza presupunerilor şi estimărilor actuale realizate de Grupul Bayer sau echipa de management a subgrupului. Diferite riscuri cunoscute şi necunoscute, incertitudini şi alţi factori pot conduce la diferenţe semnificative între rezultatele viitoare efective, situaţia financiară, dezvoltarea sau performanţele companiei şi estimările indicate în prezentul document. Printre aceşti factori se numără factorii prezentaţi în rapoartele publice ale Bayer care sunt disponibile pe website-ul Bayer la www.bayer.com. Compania nu-şi asumă nicio răspundere pentru a actualiza aceste declaraţii anticipative sau pentru a le adapta la evenimentele sau evoluţiile viitoare.