02.07.2019

LEO Pharma finalizează achiziția afacerii de dermatologie aferentă produselor eliberate bază de prescripție medicală de la Bayer

Ballerup, Danemarca / Leverkusen, Germania, 1 iulie 2019 – LEO Pharma și Bayer au anunțat astăzi îndeplinirea condițiilor relevante necesare pentru transferul de catre Bayer a afacerii globale de dermatologie aferentă produselor eliberatepe bază de prescripție medicală către LEO Pharma. Companiile au anunțat pentru prima datatranzacția propusă, pe data de 31 iulie 2018, și au finalizat prima parte a achiziției odată cu finalizarea tranzacției în Statele Unite, pe data de 4 septembrie 2018. Astăzi, a avut loc finalizarea celei de-a doua parti a achiziției și ultima, care acoperatoate celelalte țări.

Gitte Aabo, Președinte și CEO al LEO Pharma, a declarat: ,,Astăzi este o zi istorică pentru LEO Pharma. Cu brandurile puternice de dermatologie cu prescripție medicală și noii colegi de la Bayer, LEO Pharma avansează în mod semnificativ către obiectivul nostru de a ajuta 125 milioane de pacienți până în 2025. Am extins gama noastră de tratament în zonele de acnee, infecții cutanate fungice și rozacee, de steroizi topici. Finalizând ultima parte a achiziției, am mărit considerabil dimensiunea noastră pe piețele cheie, precum Brazilia, Austria și Africa de Sud - subliniind ambiția noastră de a deveni lider mondial în dermatologia medicală”.

,,Suntem încântați că am găsit în LEO Pharma proprietarul potrivit care să ducă afacerea noastră de dermatologie aferentă produselor eliberatecu prescripție medicală la urmatorul nivel", a declarat Heiko Schipper, membru al Consiliului de Administrație al Bayer și Președinte al Diviziei Consumer Health Bayer. ,,Prin această vânzare, ne propunem să ne concentrăm asupra principalelor noastre categorii de medicamente eliberate fără prescripție medicală (OTC-uri) și să dezvoltăm întreaga noastră afacere Consumer Health la potențialul său maxim”.

După cum a fost anunțat, ca parte a acordului, LEO Pharma a dobândit în prezent drepturile globale pentru produsele eliberate cu prescripție medicală aferente afacerii de dermatologie Bayer, cu excepția Afganistanului și Pakistanului. Acestea includ o unitate de producție din Segrate, Italia și un total de 347 de angajați care se vor alătura LEO Pharma, în plus față de angajații care s-au alăturat anul trecut din Statele Unite.

Sub rezerva legilor aplicabile, LEO Pharma și Bayer au lucrat îndeaproape pentru a asigura o tranziție eficientă și furnizarea neîntreruptă de tratamente dermatologice cu prescripție medicală.

 

Despre LEO Pharma
LEO Pharma ajută oamenii să aibă o pielea sănătoasă. Compania este lider în dermatologia medicală, cu un plan puternic de cercetare și dezvoltare, o gamă largă de terapii și un spirit de pionierat. Fondată în 1908 și deținută de Fundația LEO, LEO Pharma a dedicat zeci de ani cercetării și dezvoltării pentru avansarea științei dermatologiei, stabilind noi standarde de îngrijire pentru persoanele cu afecțiuni cutanate. LEO Pharma are sediul central în Danemarca, cu o echipă globală de 5.500 de persoane, care deservește 76 de milioane de pacienți din 130 de țări. În 2018, compania a realizat vânzări nete de 10,410 milioane DKK. Pentru mai multe informații despre LEO Pharma:

www.facebook.com/LEOPharmaAS

www.linkedin.com/company/leo-pharma

www.twitter.com/leohealthyskin

www.youtube.com/leopharmaglobal

 

Despre Bayer

Bayer este o companie globală, cu competenţe de bază în domeniile științelor vieții - sănătate şi nutriţie. Produsele şi serviciile oferite sunt special concepute, astfel încât să fie în beneficiul oamenilor, prin sprijinirea eforturilor de depăşire a provocărilor majore pe care le presupune o populaţie globală în creştere şi îmbătrânire. Totodată, Grupul îşi propune să îşi îmbunătăţească profitabilitatea şi să creeze valoare prin inovaţie şi dezvoltare. Bayer s-a angajat să respecte principiile dezvoltării durabile, iar marca Bayer este un etalon de încredere, fiabilitate şi calitate în întreaga lume. În anul fiscal 2018, Grupul a angajat aproximativ 117.000 de angajaţi şi a înregistrat vânzări de 39.6 de miliarde euro. Cheltuielile cu capitalul s-au ridicat la 2.6 miliarde de euro, iar cele cu Cercetarea şi Dezvoltarea la 5.2 miliarde de euro. Pentru informaţii suplimentare, vă invităm să accesaţi www.bayer.ro.

 

Contact

LEO Pharma A/S

Henrik Kyndlev

E-mail: henrik.kyndlev@leo-pharma.com

Tel. +45 3140 6180

 

Bayer

Tricia McKernan

E-mail: tricia.mckernan@bayer.com

Tel. +41 58 272 7871

 

Dr. Rolf Ackermann

E-mail: rolf.ackermann@bayer.com

Tel. +49 214 30 41782

 

Declarații anticipative

Aceasta versiune poate conține declarații anticipative bazate pe ipoteze și previziuni curente facute de managementul Bayer și LEO Pharma. Diverse riscuri cunoscute și necunoscute, incertitudini și alți factori ar putea conduce la diferențe semnificative între rezultatele viitoare, situația financiară, dezvoltarea sau performanța companiilor și estimările prezentate aici. Acești factori includ pe cei discutați în rapoartele publice ale Bayer și LEO Pharma care sunt disponibile pe site-ul web al Bayer la adresa www.bayer.com și pe site-ul LEO Pharma la www.leo-pharma.com. Companiile nu își și asumă nicio răspundere pentru a actualiza aceste declarații prospective sau pentru a le conforma evenimentelor sau evoluțiilor viitoare.